اوژنی گرانده

«اوژنی گرانده» یکی از مشهورترین رمانهای کلاسیک جهان به شمار می رود. بالزاک رمان «اوژنی گرانده» را در ۴۴ سالگی نوشت. در سنی که شکوفایی و پختگی یک هنرمند به منصه ظهور می رسد. اوژنی گرانده ساختاری واقع گرایانه دارد و رد پایی هم از آثار رمانتیک در این رمان از جمله مقدمه طولانی و خسته کننده ی ابتدای رمان، شخصیت تا حدودی اغراق آمیز بابا گرانده و دخالت هایی که گاه نویسنده هم چون راوی مزاحم در وسط داستان می کند تا برخی چیزها را برای خواننده توضیح دهد،دیده می شود.

داستان اوژنی گرانده

رمان اوژنی گرانده داستان عشقی بی سرانجام است میان پسر عمویی ورشکسته و دختر عمویی که تنها وارث مردی میانسال است. مردی خسیس که برای تلنبار کردن ثروت ها بر روی هم از تنگ کردن عرصه برای خانواده اش هم دست بردار نیست.
«اوژنی» که تا بیست و سه سالگی خود ،طعم هیچ علاقه و عشقی را نچشیده بود ، به پسر عموی خود علاقمند می شود و تنها سرمایه های خود را که هر سال توسط پدرش چک می شدند به پسر عموی خود تقدیم می کند و او را بدرقه می کند تا شانس خود را در کشور های آسیایی امتحان کند. و بین این دو عاشق همان پیمان هایی همیشگی بسته می شود، تا دیدار بعد هر دو خاطر یکدیگر را در ذهنشان زنده نگه دارند.۴
تنگ شدن یکدفعه ای عرصه برای مردی جوان که ناز پروده بزرگ شده است ، کم ترین چیزی که می تواند به ارمغان می آورد یک حس طمع بزرگ است و جاه طلبی برای بازگشت به همان موقعیت و یا شاید بالا تر از آن و در نهایت خلف وعده در هر پیمان عاشقی که قبل از آن بسته بوده است .
«اوژنی» نامه ای را که خیلی وقت پیش منتظرش بود را دریافت کرد اما متن نامه برایش غریبه بود. پسر عمویش از او خواسته بود ان و عده را به پای خامی او بگذارد و امانتی او را به او را به برگرداند.
بالزاک با یک مقدمه نسبتاً طولانی خواسته است وضعیت خانوادگی «اوژنی» را برای ما ترسیم کند. او در شخصیت پردازی گرانده بزرگ سنگ تمام گذاشته است. او موقعیت های سیاسی و اشرافی -که خود علقه ی خاصی به آن دارد- را ،در زمانی که داستان در حال وقوع است  ،به خوبی  به قلم می کشد.
رمان های بالزاک به صورت کلی مقدمه های طولانی راجع به فضای حاکم دارد که اثرات آثار رمانتیک را تداعی می کند.
برای خواندن آثار بالزاک ، خواننده باید حوصله مقدمه های طولانی او را داشته باشد تا بتواند به شیرین ترین قسمت های داستان او برسد.
بالزاک در تمامی رمان های خود به بهانه رابطه عاشقانه ،روابط خانوادگی و … مسائل اجتماعی آن زمان را به درست ترین شکل می گنجاند، گویی رسلت خود را در تمامی رمان هایش فراموش نمی کند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

+ 66 = 75