سرود سلام فرمانده ؛ تقدیر یا تخریب؟!

افشین علا

تقدیر یا تخریب؟! | افشین علا | سرزمین هنر | شعر | در پی اجرای سرود «سلام فرمانده» در استادیوم آزادی ، رییس مرکز سرود و موسیقی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که به زودی سیدمهدی هاشمی لنگرودی -شاعز این سرود – را به عضویت شورای شعر صداوسیما منصوب خواهد کرد. یادداشتی که افشین علا در فضای مجازی منتشر کرده است اشاره ای به این سرود و واکنشهای مختلف در این زمینه دارد که حائز نگاهی متفاوت است.

تقدیر یا تخریب ؟!

قبلا هم نوشتم کار ارزشمند عوامل اجرای سرود سلام فرمانده ، جای تقدیر دارد. آنها توانستند با سرودی حماسی و آئینی، توجه مخاطب عام به ویژه کودکان و نوجوانان را به خود جلب کنند. به گونه ای که این اثر به سرعت و‌ به طور خودجوش در جای جای کشور اجرا شد و اقبال کم نظیر مردم را به دنبال داشت.

موج بی سابقه‌ی مخالفت، اعتراض یا حتی تمسخر آن در رسانه های بیگانه و فضای مجازی نیز گواه دیگری بر موفقیت کار بوده است. اما همان گونه که قبلا نوشتم این سرود با ‌وجود حال و هوای معنوی و‌ ملودی دلنشین، در برخی واژگان و مفاهیم سستی ها و ضعف هایی دارد که نه تنها اهل فن، بلکه بسیاری از مخاطبان عام هم متوجه‌ی آن شده اند.

ضعف هایی که خالق محترم اثر با مشورت اهل فن، می توانست قبل از اجرای سرود، آنها را برطرف کند. به هر ترتیب، سرود سلام فرمانده موفق شد بسیاری از فرزندان این نسل را که سلیقه‌ی موسیقایی شان تحت تأثیر ترانه های مبتذل و گاه غیر اخلاقی خوانندگان خارج از ایران بود، به سمت باورهای دینی و انقلابی جلب کند. پس به جرأت می توان این سرود را یک اتفاق بزرگ‌ فرهنگی و‌‌ توفیقی برای جبهه‌ی هواداران نظام و انقلاب نامید. اما متأسفانه این توفیق برخورد شتابزده و هیجانی برخی مسئولان را در پی داشت.

برخی آن را تا حد کلامی قدسی بالا بردند، برخی از گنجاندن آن در متون درسی دانش آموزان گفتند، و متأسفانه دوست شاعر و انقلابی ما جناب آقای قزوه نیز خواستار عضویت سراینده‌ی محترم اثر در شورای شعر صدا و سیما شد.

این گونه رفتارهای احساسی نشان می دهد که هنوز بسیاری از مسئولان فرهنگی کشور با ظرایف و الزامات مسئولیت های خطیر خود آشنا نیستند و گاه حتی ناخواسته با نوع تقدیرشان دست به تخریب داشته های خود می زنند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

− 2 = 8