طنین شیوای دو نسل از موسیقی ایرانی در کنسرت ارکستر ملی ایران

اختصاصی سرزمین هنر از آخرین اجرای ارکستر ملی ایران در سال 1397

ارکستر ملی ایران در آخرین روزهای اسفند ماه ۱۳۹۷ برای اولین بار به رهبری فریدون شهبازیان در تالار وحدت به روی صحنه رفت تا اجرای کنسرت ارکستر ملی ایران را با خوانندگی جمال الدین منبری و پوریا اخواص به نمایش بگذارد و دو نسل از موسیقی ایرانی را در یک قاب در کنار یکدیگر قرار دهد.

اجرای این کنسرت قرار بود ساعت ۲۱:۳۰ آغاز شود اما دربهای تالار با حدود نیم ساعت تأخیر به روی مشتاقان گشوده شد. این تأخیر گرچه برای عده ای ملال آور بود اما فرصتی شد تا چهره هایی چون استاد «محمد سریر» و «مجید انتظامی» را از نزدیک ببینیم که خود از مفاخر موسیقی ایران شمرده می شوند.

فریدون شهبازیان و نوازندگان جوان

«فریدون شهبازیان» یادگار ارزشمند زنده یاد «حسین شهبازیان» با وجود آنکه پا به سن گذاشته است جوانتر از شناسنامه اش جلوه می کرد. این هنرمند  ۷۸ ساله در کسوت رهبر ارکستر بشکوه تر از قبل به نظر می رسید.

دیدن چهره های جوانی که به عنوان ۵۶ نوازنده ی ارکستر ملی ایران انتخاب شده بودند این نوید را می دهد که، چراغ موسیقی باوجود تمام مسائلی که می دانیم همچنان روشن است و نسل جوان به رهبری اساتید بزرگ موسیقی راه ترقی را همچنان می پیمایند.

اجرای قطعه ی  بی کلام «پرهیز عاشقانه» نمایش مناسبی برای شروع یک کنسرت خوب و دلنشین بود که با حضور پوریا اخواص و اجرای قطعه ی پیشه عاشقان از ساخته های جمال الدین منبری و جواد لشکری حس دلنشینی به حضار بخشید.

پوریا اخواص

اخواص متولد سال ۱۳۶۰ در تهران است که آواز را با حضور در محضر استاد بی مثال موسیقی ایرانی مرحوم سید نورالدین رضوی سروستانی آغاز کرد و با استاد  محسن کرامتی ادامه داد.

از این خواننده جوان بعدها بسیار خواهید شنید، اگر بتواند راهی که در آغاز آن است را با صلابت بیشتر ادامه دهد. سرمایه ی جوانی سرمایه ی گرانقدری است که پوریا باید از آن بیشتر و بیشتر استفاده کند.

صدای پر صلابتش ، چهره ی دلنشینش را خواستنی تر جلوه می دهد و تسلطش به ادبیات فارسی خوانندگیش را طراوت بیشتری بخشیده است. اما بی گمان اوج برنامه کنسرت دیشب، حضور شورانگیز استاد موسیقی ایرانی «جمال الدین منبری» بود که با تشویقهای حضار به روی صحنه آمد.

جمال الدین منبری

شاید این محتوا را نیز دوست داشته باشید

او که متولد زمستان ۱۳۳۹ در تهران است، اکنون در اوج پختگی صدا و تجربه ی هنری قرار دارد و در این روزهای سختی که بر موسیقی ایران می گذرد نقطه اتکای مهمی برای دوستداران این هنر اصیل ایران زمین است.

او علاوه بر صدای دلنشینی که دارد، یادگار آهنگسازان بزرگ معاصر کشورمان همچون حسین دهلوی ،فرامرز پایور و محمدرضا شجریان به شمار می رود و ترانه های زیبایی که ساخته است در این کنسرت به خوبی توسط ارکستر ملی ایران به سرپرستی فریدون شهبازیان تنظیم و اجرا شد.

پوستر کنسرت ارکستر ملی ایران
پوستر کنسرت ارکستر ملی ایران

شنیدن این ترانه ها که برخی از آنها را پوریا اخواص خوانندگیش را در کنسرت ارکستر ملی ایران به عهده داشت، بارقه ی امید را برای خلق آثار ماندگاری زنده نگه می داشت که گاه بارفتن بزرگانی چون همایون خرم خلأ شان در موسیقی ایران احساس می شد.

هرکه دلارام دید، از دلش آرام رفت

گل سر سبد اجراهای دیشب کنسرت ارکستر ملی ایران، اجرای قطعه ی «یاد تو» یا همان «دلارام»با صدای استادمنبری بود که در حضور آهنگساز آن ، «دکتر محمد سریر» با شکوه فراوان خوانده شد و نشان داد که جمال الدین منبری همچنان به سوی اوج حرکت می کند.

اما «پوریا اخواص» نیر در آخرین اجرایی که در این شب به یادماندنی ارائه کرد، چنان هنرمندانه قطعه «فریاد از تو» را خواند که اگر سازنده ی آن زنده یاد «همایون خرم» می شنید نیز بر او آفرین می گفت ، همانطور که حاضران نیز با تشویق پیاپیشان از این اجرای زیبا قدردانی کردند.

اما همچون همیشه پایان بخش کنسرت ارکستر ملی ایران در تالار وحدت ، اجرای باشکوه سرود جاودانه ی «ای ایران» اثر شادروان «روح الله خالقی» با شعر زیبای حماسی مرحوم «حسین گل گلاب» بود که با همخوانی حاضران همراه شد.

شنیدن این سرود و دیدن حس وحال حاکم بر این اجرا باردیگر نشان داد که سرودی که به عنوان اثر غیرملموس در بین آثار معنوی فرهنگی ایران اسلامی به ثبت ملی رسیده است باید بیش از اینها ارج و قرب یابد چرا که بسیاری از جوانان ما نیز عشق به این اثر را در سینه ی خویش از پدران ومادران وطن دوست خود به ارث برده اند.

کاش آستان قدس رضوی با شهامت در اطلاعیه ای از عموم مردم ایران به دلیل سهل انگاری زیرمجموعه ی فرهنگی خود در تحریف این اثر ملی نشان می داد که چقدر به این حس میهن دوستانه احترام می گذارد و چقدر در پاسداری از اخلاق و امانتداری در آثار هنری می تواند الگوی جوانان وطن واقع شود.

برای ارکستر ملی ایران آرزوی موفقیت می نماییم و امیدواریم سال ۱۳۹۸ شاهد اجراهای بیشتر و کنسرت ارکستر ملی ایران در اقصی نقاط کشور عزیزمان باشیم.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

− 3 = 7