تلاش سازمان سینمایی حوزه هنری برای محو خاطرات سینما!

تلاش سازمان سینمایی حوزه هنری برای محو خاطرات سینما! | سیدرضا اورنگ | سرزمین هنر | سینما

هیچ چیزی بدتر از این نیست که کسی یا جایی بخواهد به بهانه کمک خرابکاری پیش بیاورد.

سالن های سینما از خاطره انگیزترین خاطرات علاقه مندان به هنرهفتم هستند که نه فقط در ایران، بلکه در کل جهان چنین است. در کشورهای صاحب سینما که ارزش زیادی برای این هنر- صنعت و مخاطبان قائل هستند، همیشه سعی داشته و دارند خاطرات را برای علاقه مندان زنده نگه دارند. گاهی با ساخت فیلمی مانند سینما پارادیزو، گاهی نیز با حفظ سالن های خاطره انگیز و بازسازی آنها به شکل سابق.

در کشور ما برعکس کشورهای پیشرفته به جای حفظ خاطرات همیشه تلاش دارند آنها را از بین ببرند تا از ذهن مردم پاک شود.

سازمان سینمایی حوزه هنری از نهادهایی است که مدام در تلاش محو خاطرات سینمایی است. اگر این سازمان نیت خیر دارد و می خواهد به هنر سینما کمک کند،بهترین کار حفظ و بازسازی سینماهای خاطره انگیز است،نه تخریب آنها و ساخت پردیس بر ویرانه خاطرات!

بارها گفته و باز می گوییم که مخالف پردیس سازی نبوده و نیستیم، هرچند اعتقاد داشته و داریم که هرگز جای سالن های واقعی و کلاسیک را نگرفته و رنگ و بوی سینما را ندارند.

حرف این است که چرا به جای بازسازی سینماهای خاطره انگیز ایران آنها را تخریب و تبدیل به پردیس می کنند؟ این کار خدمت به سینما نیست و به نوعی خیانت محسوب می شود.

ساخت پردیس ، تخریب مخاطب

این همه پردیس ساخته شده و می شود، اما تعداد مخاطبان مدام کم می شود، چرا؟

زمانی که هنوز سینماهای تک سالنه تعطیل و تخریب و تبدیل نشده بودند، تعداد مخاطبان چندین برابر امروز بود. این ثابت می کند که ساخت پردیس های چند سالنه مشکل  سینمای ضعیف ایران برای جذب مخاطب نیست، بلکه ایراد کار جای دیگری است.

سینمای با کلاس و خاطره انگیز شهرفرنگ، تخریب و تبدیل به پردیس آزادی شد،این یعنی پاک کردن خاطراتی که مخاطبان از این سینما داشتند.

در خبرها آمده حوزه هنری قرار است یکی دیگر از سینماهای باکلاس و خاطره انگیز، یعنی آتلانتیک سابق و آفریقای امروز را تخریب کرده و بر ویرانه آن پردیس ۱۰ سالنه بسازد! ویران کردن خدمت به سینما نیست، خیانت به این ساحت است.

خیابان ولی عصر، به خصوص از میدان تا ابتدای زرتشت از خیابان های خاطره انگیز بود و هست و ساختار معماری خاص خود را دارد. فقط کسانی که بارها در این خیابان قدم زده، خرید کرده و سینما رفته اند لذت آن را درک می کنند. چهار سالن سینمایی که در این بخش از خیابان ولی عصر ساخته  شده اند هماهنگ با ساختار این خیابان  بوده است. اکنون تصور کنید که ساخت پردیس چند طبقه چقدر شکل این خیابان را زشت خواهد کرد!

سازمان سینمایی باز مدیران نامدیر

 

سازمان سینمایی حوزه هنری با اینکه بیش از صد سالن سینما در تملک دارد و بودجه های فراوان برای تولید فیلم، اما به دلیل وجود مدیران ناکارآمد که عشقی به سینما نداشته و ندارند، به جای کمک به سینمای ایران آسیب های جدی بر پیکر آن وارد کرده و می کند. اگر مدیران سازمان سینمایی حوزه هنری فقط کمی ابتکار داشتند و برنامه ریز بودند، سینمای ایران با وجود این همه امکانات و بودجه های سنگین، پیشرفت بسیار چشمگیری داشت.

سازمان سینمایی وزارت ارشاد نیز هرگز مدیر کارآمدی نداشته و ندارد،شاهد این ادعا وضعیت امروز سینمای ایران است.

حوزه هنری نیز دست از دشمنی با سینما بردارد و به جای محو کردن خاطرات، خاطره سازی کند.

عجیب است که بخش ادبی حوزه هنری مدام دنبال حفظ و رواج خاطرات است، حتی جلسات خاطره گویی داشت، اما بخش سینمایی اش این چنین با خاطرات مردم از سینما مشکل دارد!

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

− 1 = 1