فارسی شکر است.

زبان فارسی زبان مادری ما به یمن بزرگانی زنده می ماند که روح وجانشان سرشار از عشق به این زبان شیرین است.

۲۰مرداد تولد محمد علی جمال زاده بود . نویسنده ای که بیشتر عمرش در غرب گذشت  امابه یمن میهن دوستی بی نظیرش، خدمات بسیاری به فرهنگ پارسی کرده است.
جمالزاده متولد ۱۲۷۰در اصفهان است. او فرزند سید جمال‌الدین واعظ اصفهانی ، یکی از واعظان  وچهره های مشهور  دوران مشروطیت بود.
محمد علی شانزده ساله بود که ترک وطن کرد ، ولی این گونه که پیداست نقشی که تربیت ومحیط زیست دوران کودکی بر ضمیر اونهاد زدودنی نبود.
کار داستان نویسی جمال زاده با انتشار « فارسی شکر است » آغاز شد این نخستین داستان کوتاه دوران جدید بود که موفقیتی بزرگ کسب کرد . این داستان همراه پنج داستان کوتاه دیگر در سال ۱۳۰۰ در مجموعه ی مشهور یکی بود و یکی نبود منتشر شد .
بعد ها کتاب ها و داستان های دیگری مانندسرگذشت حاجی‌بابای اصفهانی، قصهٔ ما به سر رسید، پندنامهٔ سعدی یا گلستان نیکبختی و… را به نگارش در آورد.
جمال زاده مترجم قوی نیز بود و کتاب ها ی زیادی را ترجمه کرده و به چاپ رسانده .برخی او را پدر داستان نویسی نوین ایران می دانند وبرایش جایگاه ویژه ای قائلند.
جمال‌زاده روز هفدهم آبان ۱۳۷۶ در شهر ژنو در خانه سالمندان در گذشت.
بنا بر نوشتهٔ ثبت شده در کنسولگری ایران، پس از درگذشت او ۲۶ هزار برگ از نامه‌ها، دستنوشته‌ها و عکس‌های او در خانه‌اش به سازمان اسناد ملی تحویل داده شده‌است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + 2 =