“والی” معما را حل کرد …

جعفر والی ۱۳۹۵- ۱۳۱۲ در تهران، کارگردان تئاتر، بازیگر و فیلم‌نامه‌نویس . وی که به علت بیماری ریوی در بیمارستان بستری بود در ۲۷ آذر  دارفانی را وداع گفت.

جعفر والی فارغ‌التحصیل بازیگری از دانشکده هنرهای دراماتیک دانشگاه تهران بازیگری و کارگردانی تئا‌تر را از سال ۱۳۳۶ آغاز کرد. او از سال ۱۳۳۷ به عنوان کارگردان به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمد و به مدت ده سال در کار دوبله فیلم‌های سینمایی فعالیت کرد. او فعالیت در سینمای حرفه‌ای را از سال ۱۳۴۸ با بازی در فیلم «گاو» آغاز کرد و تا سال ۱۳۶۶ به تدریس بازیگری در دانشکده هنرهای زیبا اشتغال داشت.

جعفر والی در جشن سالانه انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر که به مناسبت نکوداشت ایشان برگزار شد در کلیپی با عنوان «مرغ سحر» که در این جشن پخش شد ضمن مرور کلی بر کارنامه کاری‌اش از بازی در سریال «معمای شاه» به عنوان یکی از پشیمانی‌های دوره کاری‌اش یاد کرد. «من در طول عمرم یک کار انجام دادم که خیلی پشیمانم؛ سریال معمای شاه. ما در این دوران زندگی کردیم. والله این‌طور نبود. به خدا این‌طور نبود که این سریال روایت می‌کند.»

زنده یاد جعفر والی در معمای شاه

جعفر والی در بخش‌هایی از صحبت‌هایش به ظرفیت‌های تئاتر کشور برای تاسیس موزه‌ای متعلق به این هنر اشاره داشت و تاکید می‌کرد که تئاتر هنری قدیمی است و سینما در هنر تئاتر ریشه دارد بنابراین این هنر هم قدمت و هم وسعت بیشتری از سینما دارد.

این هنرمند که با همراهی ایرج راد و هرمز هدایت درصدد اجرای نمایش «در گوش سالمم زمزمه کن» در جشنواره تئاتر فجر بود، پیش از این نمایش‌های «آی با کلاه آی بی کلاه»، «چوب به دست‌های ورزیل» و «گاو» را اجرا کرده بود. او در سال‌های اخیر با بازی در دو نمایش«اتاق شماره شش» نوشته خسرو حکیم رابط بر اساس اثری از چخوف و «ویتسک؛ یک داستان ناتمام» نوشته بوشنر هر دو به کارگردانی ناصر حسینی‌مهر روی صحنه رفت.

در کارنامه هنری این بازیگر می‌توان به آثار زیر اشاره کرد: پاداش سکوت (۱۳۸۵)/ تهران روزگار نو (۱۳۷۸)/ جاده عشق (۱۳۷۲)/ راه و بیراه (۱۳۷۰)/ مسافران دره انار (۱۳۷۰)/ باد سرخ (۱۳۶۷)/ بهار در پاییز (۱۳۶۶)/ ناخداخورشید (۱۳۶۵)/ ستاره دنباله دار (۱۳۶۴)/ گمشده (۱۳۶۴)/ مدار بسته (۱۳۶۴)/ گلهای داوودی (۱۳۶۳)/ مردی که زیاد می‌دانست (۱۳۶۳)/ دادشاه (۱۳۶۲)/ ملخ زدگان (۱۳۶۲)/ پاییزان (۱۳۶۰)/ آقای هیروگلیف (۱۳۵۹)/ گفت هرسه نفرشان (۱۳۵۹)/ هجرت (۱۳۵۷)/ سفر سنگ (۱۳۵۶)/ تنگسیر (۱۳۵۲)/ خاک (۱۳۵۲)/ گرگ بیزار (۱۳۵۲)/ گاو (۱۳۴۸).

جعفر والی که به دلیل بیماری ریوی در بیمارستان تهران کلینک بهتری بود؛ روز شنبه ۲۷ آذرماه درگذشت.

مراسم تشییع پیکر این هنرمند روز دوشنبه (۲۹ آذرماه) از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار می‌شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

94 − 87 =