تفسیر رمان بوف کور به قلم جیسون رضا جرجانی فیلسوف ایرانی-آمریکایی

نگاهی به کتاب فولکلور نوین

انتشار کتابی در تفسیر رمان «بوف کور» به زبان انگلیسی توجه پژوهندگان ادبیات فارسی را به خود جلب کرده است. این کتاب که با عنوان «فولکور نوین» در ایالات متحده آمریکا منتشر شده است،نوشته جیسون رضا جرجانی است که به زبان انگلیسی نوشته شده شده است.

بخش ادبیات سرزمین هنر به نقل از «ایبنا» گزارش داده است که: جیسون رضا جرجانی مدرس و فیلسوف ایرانی-امریکایی که پدربزرگش از دوستان نزدیک صادق هدایت بوده در کتابی با عنوان «فولکور نوین» که در ۱۷۸ صفحه و از سوی انتشارات آرکتوس مدیا به زبان انگلیسی منتشر شده، تحلیلی بی‌سابقه و انقلابی از بوف کور ارائه داده و تصرف پیچیده و تطبیق عرفان آزادی‌خواهانه و ایده‌های تانترایی آنتینومین او را نشان مخاطب داده است.

توضیح مفسر ایرانی-آمریکایی رمان بوف کور

رضا جرجانی در این کتاب توضیح می‌دهد که هدف هدایت احیای مجدد نقش چند هزار ساله ایران به عنوان چهارراه فرهنگی جهان غرب و خاور هندو بودایی بوده است.در خوانش جرجانی از بوف کور آمده که این کتاب در نهایت درباره دگردیسی خیالی بشر به موجودات فرابشری است که این موجودات فرا انسانی ما را از آینده خود ما مخاطب قرار می‌دهند. ما آنها را بیگانه می‌خوانیم، زیرا از آنچه درون خودمان است که این امکانات فرا انسانی را پیش روی ما باز نگه می‌دارد بیگانه شده‌ایم.
جرجانی در این کتاب همچنین یک مقایسه ادبی فشرده از رمان هدایت با کتاب «مشارکت» نوشته وایتلی استریبر ارائه داده و می‌نویسد: «دیدارگران از آینده ما در اینجا هستند تا گذشته‌شان را با ساخت مجدد شالوده و بنیاد فولکور آگاهی و هویت انسانی از نو بازنویسی کنند.»

مقدمه ی ناشر

انتشارات آرکتوس مدیا درباره این کتاب که به  رمان بوف کور اختصاص دارد نوشته است: «کتاب جرجانی تفسیری خیره‌کننده و اصیل از بوف کور است که به نوبه خود می‌تواند یک اثر فلسفی و یک رنسانس واقعی در متون ایرانی به شمار آید و با توجه به نیاز نسل‌های آینده که در چهارراه تمدن‌های زمین زندگی می‌کنند لازم بود در سطح جهانی مطرح شود و به رشته تحریر درآید.جیسن جرجانی مدرس و سردبیر سابق آرکتوس مدیا، تحصیلات خود را تا مقطع فوق لیسانس در دانشگاه نیویورک ادامه داد و دکترای خود را در رشته فلسفه در دانشگاه استونی بروک نیویووک گرفت.

جرجانی و فلسفه هایدگر

او سال‌ها در موسسه‌ها و دانشگاه‌های بسیاری نظیر موسسه تکنولوژی نیوجرسی و دانشگاه نیویروک به تدریس علوم فناوری و جامعه، فلسفه مارتین هایدگر، تاریخ ایران، تئوری اخلاق سیاست و مذهب تطبیقی و تاریخ فلسفه پرداخت و اکنون یکی از اعضای حرفه‌ای انجمن اکتشافات علمی (SSE) است. کتاب‌ «پرومتئوس و اطلس» نوشته او در سال ۲۰۱۶ برنده کتاب سال اتحادیه فرا روانشناسی (PA) شد. او همچنین نگارش کتاب‌های دیگری نظیر «عاشقان سوفیا»، «وضعیت اضطراری جهان» و «لوی‌یاتان ایرانی» را در کارنامه خود دارد.«بوف کور» مهم‌ترین اثر صادق هدایت و یکی از نخستین رمان‌های مدرن فارسی است که بسیاری از منتقدان آن‌ را یکی از مهم‌ترین رمان‌های سده بیستم میلادی دانسته‌اند. این رمان کوتاه تاکنون به چندین زبان از جمله انگلیسی، فرانسه و آلمانی ترجمه و منتشر شده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

82 − = 76