به بهانه زادروز علی رفیعی هنرمندی از خطه شهر هنرپرور اصفهان

به بهانه زادروز علی رفیعی هنرمندی از خطه شهر هنرپرور اصفهان | فریدصلواتی | تئاتر | سرزمین هنر

هنرمندی بزرگ در عرصه تاتر، کسی که آثارش هر کدام برای خود یک اندیشه فاخر در تاتر است .

نامش استاد علی رفیعی است

علی رفیعی سال ۱۳۱۷ در اصفهان متولد شد. وی تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم در اصفهان ادامه داد و در این دوران در تیم فوتبال شاهین دروازه‌بان بود.

رفیعی در سال ۱۳۳۶ موفق به اخذ بورسیه ورزش و عزیمت به فرانسه شد اما آسیب‌دیدگی و شکستگی پا در کوه‌های آلپ درحین اسکی در سال ۱۳۳۸ سرآغاز تغییر مسیر زندگی او شد.

او سپس مبادرت اخذ لیسانس و فوق لیسانس جامعه‌شناسی در سوربن نمود و در این دوران پس از آشنایی با یک کمپانی فیلم‌سازی وارد عرصه بازیگری شد.

با ورود به گروههای تئاتری و گذراندن دوره‌های بازیگری در موسسه بازیگری شارل دولن پاریس و و طی دوره‌های بازیگری نزد ژاک لوکوک مدارج بازیگری را گذراند.

رفیعی سپس به عنوان دستیار کارگردان در تئاتر ملی فرانسه مشغول بکار شد. رفیعی در این دوران پس از ثبت نام در دانشگاه بین‌المللی تئاتر پاریس، در رشته تئاتر در دانشگاه سوربن فارغ‌التحصیل و موفق به اخذ دکتری مطالعات تئاتری شد.

رفیعی گوهری در تئاتر ایران

 

در سال ۱۳۵۳ به ایران بازگشت و تدریس در دانشکده هنرهای زیبای تهران را آغاز کرد. او در سال ۱۳۵۵ به‌عنوان رئیس تئاترشهر تهران منصوب شد.

رفیعی در سال ۱۳۵۶ با استعفا از ریاست تئاترشهر تهران به عنوان رئیس دانشکده هنرهای دراماتیک تهران مشغول بکار شد.

پس از انقلاب در سال ۱۳۵۹ به فرانسه عزیمت نمود و سال ۱۳۶۹ به ایران بازگشت. رفیعی به تدریس در دانشکده سینما تئاتر مشغول شد و اقدام به تشکیل گروهی تازه از دانشجویان تئاتر نمود.

در عرصه سینما می توان به فیلمهای آقا یوسف، ماهی‌ها عاشق می‌شوند، یکی آواز می خواند دیگری نه (۱۹۷۷) (بازیگر) اشاره کرد

در عرصه تاتر می توان به آثار یرما، شکار روباه، در مصر برف نمی‌بارد، کلفت‌ها، شازده احتجاب، رومئو و ژولیت، عروسی خون، یک روز خاطره انگیز برای دانشمند بزرگ وو ، یادگار سال‌های شن، جنایت و مکافات، خاطرات و کابوس‌های یک جامه دار از زندگی و قتل میرزا تقی خان فراهانی، شیون و استغاثه پای دیوار بزرگ شهر، آنتیگونه اشاره کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

98 − = 97