مروری بر بحث داغ کارشناسان رسانه درباره سریال تنهائی لیلا در گروه تلگرامی هنرلند

سرزمین هنر(honarland.ir) : شبکه اجتماعی هنرلند در اپلیکیشن تلگرام این روزها بسیار فعال است.حضور بیش از ۱۵۰ نفر از هنرمندان وکارشناسان رسانه ای در این گروه محیط بسیار خوبی رابرای نقد وبررسی اثار هنری فراهم آورده است. آنچه درادامه خواهید خواند مجموعه نظرات جمعی از هنرمندان عضو این گروه است که از ساعت ۲۳:۳۰ روز دوشنبه  ۹۴/۵/۱۹  تا ساعت ۰۳:۱۵ بامدادروز سه شنبه  ۹۴/۵/۲۰ دربحثی  داغ وچالش برانگیز درباره سریال «تنهائی لیلا» شرکت کردند. مطالعه این نظرات درعین اهمیت مطالب عنوان شده ،از جهات دیگری هم جالب توجه است و آن احترام متقابل درعین اختلاف نظر شدید حول یک موضوع فرهنگی وهنری است ؛که نشاندهده تعامل سازنده آمیخته با عقل ومنطق وادب میان اهالی رسانه است.شما رابه خواندن این مناظره خواندنی دعوت می نمائیم.

teleg

Kamran Falahati, [۱۰.۰۸.۱۵ ۲۳:۳۶]
بازم شاهکاری دیگر از صدا و سیما
سریال تنهایی لیلا

در این سریال نشان داده می شود که فردی به اسم محمد که بشدت درگیر مسائل مذهبی است در شبی که یک دختر ( لیلا ) به اون پناه میاره در امام زاده ای که محل زندگی محمد است اجازه خواب میگیرد و آن شب محمد هم از ترس وسوسه شیطان بیرون از امام زاده توی سرما میخوابد و بارم از ترس وسوسه شیطان انگشتان خود را میسوزاند. تا گرمای آتش جهنم برایش تداعی شود.
حال سوالی که اینجا مطرح است این است که این سریال قصد دارد انسان های مذهبی را تخریب کند یا اینکه تعریف؟؟؟!!!
چرا که اگر ذهن این ادم (محمد) پاک بود و اینقدر درگیر این مسائل نبود چه نیازی بود که اینقدر به خودش آسیب برساند ؟؟؟

یاد اون جمله زیبا از سیمین افتادم که میگفت

مردان مسلمان انسان های دائم التحریک هستند که با موی زن ، صدای زن و حتی بوی زن تحریک می شوند…..
با دیدن این سریال به یاد این حکایت افتادم؛

روزی یک زرتشتی و یک مسلمان از مسیری در حال عبور بودند….
در حین مسیر دختر بچه ای ۱۲ ساله را دیدند که با سبد پر از میوه می خواهد از رودخانه عبور کند .
آن مرد زرتشتی سبد میوه را بر دوش و دست دخترک را در دست گرفت و از رودخانه عبور داد.
در ادامه مسیر مرد مسلمان رو به مرد زرتشتی کرد و گفت: در دین ما لمس کردن بدن جنس مخالف عملی حرام است، مگر آنکه یکی از دو طرف به سن تکلیف نرسیده باشد و یا نسبتی بین آن دو باشد.
لمس جنس مخالف سبب طغیان شهوت و سقوط به ورطه گناه است و…
مرد زرتشتی کلام او را قطع کرد و گفت:
من آن دخترک را به آن سوی رودخانه بردم و رها یش کردم، تو هنوز در ذهنت رهایش نکردی؟
ذهن “بیمار” درمانی ندارد…

محمدعلی علائی, [۱۰.۰۸.۱۵ ۲۳:۴۷]
[In reply to Kamran Falahati]
محمد که تا اون سن خودشو نگه داشته خیلی طبیعیه که اونطوری باشه!!!! یا اینکه مشکل جنسی داشته باشه!!
میدونم سخته باورش تو این دوره زمونه ولی واقعیت داره!!!
این داستان هم برگرفته از زندگی “میرداماد” است که دستشو رو آتیش میگیره تا حواسش از مسائل جنسی پرت بشه و شیطون رو دور کنه…

اگه یادتون باشه ده نمکی هم تو فیلم رسوایی یه کاریکاتوری از این داستان رو مثلا کارگردانی کرد…

احد بهمنیان, [۱۰.۰۸.۱۵ ۲۳:۴۹]
ای بابا توی دوره تکنولوژی و فضا و اتم، هنوز گرفتار مسائل جنسی هستین؟ اینجوری که پیش میره، ما فقط پس میریم.

Massoud Akbari, [۱۰.۰۸.۱۵ ۲۳:۵۷]
[Forwarded from Mohsen Roshan]
مثلا خواسته اقتباس کند از داستان دختر شاه عباس که شبی راه گم میکند ومیهمان جوانی میشود در منزلش وآن جوان به همین شیوه شب را به صبح میرساند ودختر رابه سلامت بدرقه میکند واین جوان بعداز آگاهی شاه عباس میشود شوهر آن دختر و معروف به میر داماد منتهی آنجا امامزاده نبوده دختر هم با مانتو روسری و……. نبوده [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۰:۰۲]

[In reply to Kamran Falahati]
ببینید ضعف هنری کارگردان سریال مذکور نباید ما را به اشتباه بیندازد
اگر کارگردان به جای نشان دادن چهره عفیف و پاک و متعادل یک جوان مسلمان او را یک بیمار روانی جلوه می دهد ضعف داستان و کارگردان است وگرنه واقعیت این است که کنترل شهوت(اعم از جنسی و غضب و . . .) برای مسلمان راحتتر است. آن هم به دلیل کنترل درونی و همچنین ساختار مدیریت جنسی در آسلام که مبتنی بر سنت ازدواج است
در مورد این داستان که بارها و بارها نقل شده من نظر دیگری دارم
اگر آن مرد به اصطلاح زرتشتی چندماه از فضای تبادلات جنسی فاصله بگیرد و همان دختر ۱۲ ساله را کنار رودخانه ببیند طبعا فجایعی که توسط نظامیان غربی در جنگهای داخلی و هم در حمله به کشورهای دیگر رخ داده است تکرار خواهد شد
در عوض شما پاکترین جنگ را در طی ۸سال دفاع مقدس ما دیدید که هیچ گزارشی از شهوترانی و خشونت حیوانی بسیجیان نمیبینید

Aidin, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۰:۱۰]
[In reply to محمدعلی علائی]
تذکر دوستمون هم درسته
تیپ ایده آل یک جوان مسلمان، فرد عزب ریاضت کش نیست بلکه تأهل به نوعی نشانه و لازمه کمال است و حتی ازدواج موقت مستحب است و جوان عزب را زمین و آسمان لعن میکنند!
شهیدمطهری در کتابهای زن و همچنین اخلاق جنسی به خوبی این مطلب را باز کرده است

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۰:۱۵]
[In reply to Aidin]
اگه قدری در بین جوانان امروزه بگردید بخصوص دخترا، خیلیا یه همچین پسر پاک و عفیف رو دوس دارن و افتخار میکنن که تونستن به قول معروف قاپشو بدزدن…
در ثانی محمد حسین لطیفی فردی نیست که بخواد اینقدر آماتور گونه جوان مذهبی رو بیمار جنسی نشون بده… تو این بحث به یه روانشناس نیازه….

Abbas  yarabbi, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۰۷]

[In reply to Kamran Falahati]
با عرض پوزش از اساتید ارجمند وبزرگوار بنظر من جناب لطیفی یانویسنده داستان حتی اگر از داستان زندگی میر داماد کرده باشند خواسته اند نشان دهند که یک جوان مسلمان واقعی چطور از یک شخصیت برجسته اسلامی الگو گرفته وبرای رهایی از نفس عماره حتی راضی به سوزاندن انگشتان خود شده وتلنگری است به جوانهای

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۱۳]
ببخشید تلنگری است به بعضی از جوانهای امروز . اگر نگاهی به تاریخ دفاع مقدس بیاندازیم خواهیم دید از این جوانان در جنگ بسیار بودند اما حیف که آنها رفتند و جایشان را به کسانی دادند که امروز از نام آنها بخاطر مقام وثروت سوء استفاده میکنند لطفا خاطره زیر را بخوانید شاید کارگردان خواسته به بعضی ها یک جوری تلنگر بزنه (مانند فیلم زندگی خصوصی ) با بازی فرهاد اصلانی وهانیه توسلی

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۲۶]
[In reply to محمدعلی علائی]
مشکل از همینجا شروع میشود که ما نسبت به افراد بر اساس جایگاه و شغل و سوابقشان مطلق نگری میکنیم و به مرور به آن قداست هم می بخشیم، حتی کارگردانان بزرگ سینمای جهان هم در کارنامه کاریشان هم آثار ضعیف دارند هم فاخر و شاخص، آنها هم مثل ما انسانند و امکان خطا و اشتباه دارند به صرف اینکه فلانی لطیفیست یا کیمیایی دلیل نمیشود که نقد نشوند و اشکالی در کارشان نباشد، اتفاقا در این مورد بخصوص ضعف در فیلمنامه و کارگردانی بیداد می کند! دخترک داستان فقط بدلیل زندگی در آمریکا حتی حمد و سوره را نمیداند و آنرا از گوگل استخراج میکند.. اینگونه اغراق ها در سینما و تلویزیون لازم است اما باید باورپذیر باشد..

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۲۸]
نقد خوبه کسی منکر نقد نیست اما افراطی عمل نکنیم

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۲۹]
مگر حمد وسوره در گوگل نیست ویا قرار بوده نباشه

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۳۰]
شما اگر بجای کارگردان بودید برای نشان دادن آن چگونه عمل میکردید

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۴۸]
[In reply to Abbas]
مقصودم اینست که اتفاقا کسانی که در خارج از کشور زندگی میکنند با هر طرز فکر و اعتقادی از درون جامعه ایران بیشتر و بهتر از ما خبر دارند، شبکه های تلویزیونی و خبری داخلی را حتی بیشتر از ما دنبال میکنند و کمی باورش سخت است دختر خانومی ایرانی و مسلمان و اصیل و محجبه نداند حمد و سوره چیست و بخواهد از گوگل درباره آن بداند!

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۵۰]
نه انگار شما سریال را پی گیری نمیکنید این دختر اصلا محجبه نبوده

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۵۲]
بحث من فقط کارگردانی نیس، اساس کار از فیلنامه اشکال دارد و کارگردان هم در پوشاندن اشکالات فیلنامه موفق عمل نکرده،واقعا دلیل اصرار آقای لطیفی برای انتقال داستانهای و خصایل پیامبرگونه عینا به همه طبقات و اقشار جامعه آنهم به سطحی ترین وجه ممکن را درک نمیکنم!

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۵۶]
[In reply to Abbas]
شاید اشکال در بیان الکن بنده باشد که در انتقال مطالب ناتوانم.. ببینید مقصودم از محجبه صرفا چادر و روسری نیست! بحث من تیپ سازی شخصیتی دختر است در زمانیکه در ایران است ظاهر محجبه ای دارد.. منظور شکل کلی پوشش است

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۵۶]
عکسهایی که توسط شایان به محمد از طریق گوشی موبایل نشان داده شد خاطرتان هست که محمد گوشی را گرفت وتمام آنها را پاک کرد بنظر من کارگردان خیلی قشنگ رفتار یک جوان مسلمان را به تصویر کشید وبدون خشونت ودرگیری ودر مقابل اعتراض شایان که چرا عکسهارو پاک کردید گفت اون الان همسر من هست ودوست ندارم عکسهاش پیش شما باشه

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۵۹]
[In reply to Kamran Falahati]
استاد عزیزم این سریال زندگی در ایران را نشان میدهد مگر ما میتوانیم زن ایرانی را بدون حجاب نشان دهیم ؟ حتی زنهای خارجی را هم کلاه سرشان میگذاریم

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۱:۵۹]
[In reply to Abbas]
آیا این عین خشونت نیس که من به هر دلیلی بخواهم به وسیله شخصی دیگری دستبرد بزنم و بدون اجازه و رضایت او اطلاعات تلفن همراهش را دستکاری کنم؟؟

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۰۱]
[In reply to Kamran Falahati]
بیاییم با این موضوع کمی واقعی برخورد کنیم

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۰۱]
بدون در نظر گرفتن سریال

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۰۴]
[In reply to Abbas]
بزرگوار من خیلی واضح عرض کردم منظورم از محجبه چادر و روسری نیس! مقصود تیپ سازی شخصیتی آن خانوم است، بنده هم میدانم که ما نمیتوانیم خانومی را حتی در رختخوابش بدون روسری نشان دهیم اما میتوان تیپ ظاهری یه دختر خانومی که بعد از سالها زندگی در آمریکا به ایران برگشته را هزارجور مختلف نشان دهیم که به شخصیت پردازی سوژه کمک کند!

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۰۵]
اگر یک مرد ایرانی تصاویری از همسرش که اکثر آنها به تعریف کلامی فرد ی که عکسها در موبایلش هست ونوع تعریف او ظاهرا آن خانم عریان بوده وقتی آن مرد چنین عکسهایی از همسرش در گوشی یک مرد غریبه ببیند چه عکس العملی از خود نشان میدهد

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۰۷]
[In reply to Kamran Falahati]
آخه شما انتقاد کردید این دختر محجبه هست چرا حمد و… را گوگل سرچ کرده شما بین کلامتان تناقض هست استاد عزیزم

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۰۹]
اگرمطلب اخیر شما صحیح باشد که کارگردان درست عمل کرده چون او چیزی از اسلام ونماز نمیداند

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۰]
[In reply to Abbas]
عرض بنده خیلی واضح بود بنده گفتم با این تیپ سازی شخصیتی که جناب لطیفی کردند ندانستن حمد و سوره دختر خانوم باورپذیر نیست! عرض نکردم اشکال داره..
ببینید مشکل سینما و بویژه تلویزیون ما در همین نقص فیلمنامه و شخصیت پردازیست.. شخصیت ها بویژه در آثاری که تم مذهبی دارند نمونه خارجی یا بهتر بگویم مشابه بیرونی ندارند یا در شخصیت پردازیشان به لحاظ روان شناختی و مردم شناسی پارادوکس های آشکار وجود دارد..
به عنوان مثال گرفتن گوشی فرد دیگر و دستکاری اطلاعات آن از سوی فردی سر میزند که روحیه تجاوزگرانه دارد و به حقوق و حریم دیگران پایبند نیس چنین فردی نمیتواند به ناگاه آنقدر وارسته شود که شبی را یوسف وار با دختری بی پناه بگذراند!

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۲]
آیا اون فرد حق داشت که تصاویر عریان همسر محمد را در گوشی خود داشته باشد ؟

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۳]
محمد چون معتقد است روحیه تجاوز گرانه دارد اما شایان چی ؟

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۴]
حقوق وحریم فقط منافع شایان است ؟ پس حق محمد کجاست ؟

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۴]
[In reply to Kamran Falahati]
وقتی کسی عکسای برهنه زن مردم رو تو گوشیش داره و پاک نکرده خوی تجاوز کارانه داره یا کسی که از روی غیرت سعی میکنه حریم خانواده اش رو از یک انسان مریض حفظ کنه! !!

من نمیدونم چرا جایگاه ها عوض شده!!!!!

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۵]

شاید این محتوا را نیز دوست داشته باشید

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۷]
اتفاقا بنطر من محمد اینجا خیلی دمکراتیک عمل کرد نه با خشونت

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۷]
در مورد موضوع عکسها هم باید عرض کنم اصلا در اینجا بحث من خوب بودن یا بد بودن کسی یا چیزی نیس، بحث من تضاد در شخصیت پردازیست، اتفاقا رفتار شایان باورپذیرتر است چون اینکار با شخصیت وی همخوانی دارد، بهر حال محمد میدانسته که گذشته همسرش و نوع رابطه ای که با شایان داشته چه بوده و با علم به این واقعیت با او ازدواج کرده

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۹]
[In reply to Kamran Falahati]
درسته ولی اون حق نداره وقتی ازدواج کرده بیاد اون عکس ها رو به عمد به شوهر دختره نشون بده و اونو خرد کنه.

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۲۹]
اما تلاش کارگردان این بوده که چگونهمیتوان با داشتن غیرت ایرانی با توجه به درک آموزه های دینی با این گونه رفتارها برخورد کرد

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۰]
شاید نویسنده وکارگردان به این وسیله خواسته اند یک عمل زشتی که امروز در جامعه ما مرسوم شده را به مردم گوشزد کنند

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۱]
منظورم انتشار تصاویر نوامیس مردم در گوشی ها

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۱]
[In reply to محمدعلی علائی]
جناب آقای علایی بزرگوار فکر کنم شما به قدری در سریال غرق شدید که بحث فنی من در مورد شخصیت پردازی فیلمنامه را با مواجهه واقعی و اجتماعی سوبرداشت کردید، اینکه رفتار کدام درست بود بحث دیگریست و اینکه رفتار کدام با شخصیت پردازی مطابقت داشته بحثی مجزا و البته مقصود نظر بنده

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۲]
این سریال به گونه ایست که مخاطبان خودشو پیدا میکنه و طبق اطلاعاتی که در بین مردم وجود داره و بنده شنیدم، بینندگان شبکه های جم و… به این سریال رو آوردن.

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۳]
[In reply to Kamran Falahati]
مگر قرار نیست در سریال در کنار شخصیت پردازی رفتار صحیح نشان داده شود ؟

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۵]
خب کارگردان درست عمل کرده بنظر شما چگونه باید عمل میکرد

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۵]
[In reply to Kamran Falahati]
برادر عزیز من در چیزی غرق نشدم بلکه در راستای همون شخصیت پردازی این موارد رو ذکر کردم.اگه شما با خانواده های این چنین مذهبی نشست و برخاست داشته باشید متوجه میشید که خیلی دقیق این شخصیت پردازی صورت گرفته…

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۶]
نگاه نکردن مستقیم تو چشم نامحرم. فرار از خلوت دونفره. سعی در همکلامی حداقلی و…

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۳۹]
بنظر من این سریال آقای لطیفی خیلی بهتر از سریالهای دیگرش هست و اتفاقا در شخصیت پردازی تا اینجا خوب عمل کرده

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۲]

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۳]
[In reply to Abbas]
من چندبار عرض کردم که هرگز نیت بنده در اینجا تحلیل اخلاقی اون سکانس خاص نیس، باز تاکید میکنم که شخصیت یک بازیگر یا سوژه داستان بر اساس کدهایی که فیلمنامه و کارگردان به بیننده منتقل میکند شکل میگیرد که از نحوه پوشش و گفتار شخصیت را شامل میشود تا رفتار و گریم و…. ، این پارادایم آشکار حتی با آموزه های دینی ما هم در تناقض است، کجای اسلام به یک مسلمان این اجازه رو داده که ولو به اسم دفاع از ناموس و غیرت اجازه داریم به حریم شخصی دیگران تعرض کنیم و بی اجازه مثلا به چیزی که صاحبش نیستیم دستبرد بزنیم؟!! اینجا نمیخواهم از بحث اصلی منحرف بشم یکبار دیگر یادآوری میکنم از منظر فیلمنامه شایان میتوانسته عکسهای عریان همسر محمد را داشته باشد برای تلافی و تحقیر محمد آنها را نشانش دهد و حتی آنرا منتشر کند چون با شخصیت وی همخوان است اما محمد حق نداشته موبایل شایان را بی اجازه بگیرد چون با شخصیت اغراق آمیزی که کارگردان پیشتر از او ساخته همخوان نیس!
اما اینکه مسلم است شایان فرد کثیفیست و محمد وظیفه دارد در دفاع از ناموس و خانواده اش مقابل چنین کسی بایستد..

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۵]
خب مگر کارگردان خلاف آن عمل کرده ؟

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۶]
شما به عنوان استاد بنده بفرمایید این سکانس را چگونه میساختید

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۸]
[In reply to Kamran Falahati]
یک حدیث در اسلام داریم که میگه: المومن کیث( مومن زیرک و باهوشه)
به نظر من این حرکت محمد که شما میگید از زرنگی اون بود نه چیز دیگه ای…

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۹]
[In reply to Abbas]
کارگردان خلاف شخصیت پردازی محمد عمل کرده!
هزار راه اخلاقی و اسلامی دیگر وجود داشت تا محمد در برابر این اقدام شایان بایستد تا با شخصیت پردازی او در داستان همخوانی داشته باشد!
این که من و شما اینجور مواقع چه رفتاری نشان میدهیم خیلی فرق دارد با اینکه از ابتدا کارگردان از محمد یک چهره قدیس گونه و روحانی از او ساخته اما یک مرتبه این فرد با همه ربانیتش مثل یک فرد دستپاچه عادی واکنش نشان دهد

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۴۹]
ضمنا در آموزه های دینی ما تناقض نیست در رفتار ومسلمان نمایی ما تناقض هست

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۲]
[In reply to Kamran Falahati]
اتفاقا رفتارش از روی دستپاچگی نبود بلکه اگه چهره محمد تو اون لحظه یادتون باشه از روی زیرکی هوشمندی بود…

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۳]
همانطور که جناب علایی فرمودند محمد کارکتریک فرد کاملا مذهبی را دارد ودر این سکانس به بهترین شکل از حریم ناموس خود دفاع کرد همانطور که شما انتقاد میکنید اوبه حریم شایان تجاوز کرد من عرض میکنم اینجا دفاع از حریم ناموس مهمتر است

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۴]
[In reply to Kamran Falahati]
دقیقا وبسیار زیبا وکاملا ریلکس

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۶]
[In reply to محمدعلی علائی]
دقیقا وبسیار زیبا وکاملا ریلکس

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۶]
[In reply to محمدعلی علائی]
متاسفانه این اشتباه یا سوتعبیر تفخرانگیز سالهاست که رسانه ملی را گرفتار کرده، جذب مخاطب یکی از دهها عوامل موفقیت یک سریال و برنامه تلویزیونیست مهمترین بخش ماجرا که اتفاقا وجه تمایز سریال های سخیف و ویرانگر ترکیست در مانایی اثرگذاری و بازتولید اجتماعیست!
آیا آنگونه که سریال های ترک در بازتولید خیانت و فساد اخلاقی در جامعه موفق بوده سریال های رسانه ملی در بازتولید مانای اخلاقیات در سطوح مختلف جامعه موفق بوده؟!!

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۸]
این بحث دیگریست

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۸]
[In reply to Abbas]
عرض کردم این رفتار محمد حتی با آموزه های دینی ما هم در تضاد است

Nezameddin Arabzadeh Jamali, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۸]
چرا سختش میکنید
از قدیم گفتن الاهم و فی الاهم
یا به قولی دفه افسد به فاسد کردن
محمد معصوم نیست
خطا هم میکند
این ایراد از سیستم ماست که همه را یا سیاه میخواهد یا سفید
محمد یک خاکستری روشن است.
برای مقابله با حرمت شکنی شایان، محمد کاری میکند که حق اوست، حتی اگر بهترین کار نباشد.
محمد عکس های گوشی را پاک میکند، شاید بهترین کار نباشد، شاید راه های دیگری هم باشد، ولی، در لحظه تصمیم گرفتن دشوار است.
بحث شما مثل تفسیر فوتبال است.
یک مهاجم با استرس ۱۰۰.۰۰۰ تماشاگر در فینال حرکتی انجام میدهد و آقای مفسر در مبل راحت خود حرکتش را نقد میکند.
درست است که نویسنده و کارگردان فرصت تصمیم گیری دارند، ولی آیا نیت نشان دادن یک محمد معصوم و خالی از عیب است؟
دوستان، فیلم و تلویزیون ما بی مخاطب است و باور پذیر نیست، چون سالهاست که همه خاکستری ها را زدوده ایم و فقط و فقط سیاه و سفید میبینیم.
تنها مصداق و مثالی که برای روابط باورپذیر و انسانهای واقعی در این چند ساله سیما سراغ دارم، کار بسیار خوب “زیر تیغ” بود.

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۲:۵۸]
همانطور که عرض کردم این سریال تا اینجا موفق بوده

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۰]
[In reply to Abbas]
احسنت

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۱]
[In reply to Nezameddin Arabzadeh Jamali]
جناب عربزاده از حق نگذریم انصافا این سریال در نشان دادن افراد خاکستری خوب عمل کرده

Nezameddin Arabzadeh Jamali, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۵]
[In reply to Abbas]
خب پس چرا رو سر محمد دنبال هاله نور و حلقه تقدس میگردین.
کارش در پاک کردن عکس ها درست بوده، یا خیر؟
چقدر این سوال اهمیت دارد؟
مگر جناب لطیفی موظف به ارائه الگوی رفتاری اخلاقی اسلامیست.
نترسیم اگر شخصیت محوری و اخلاق محورمان هم لغزید و خطا کرد و الزاما بهترین راه را نرفت.

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۸]
[In reply to Nezameddin Arabzadeh Jamali]
پاک کردن عکس لغزش نیست….
رفتار امشبش که به همسرش شک کرد لغزشه…

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۸]
[In reply to Nezameddin Arabzadeh Jamali]
اتفاقا بنده با شما هم نظرم اما چرا این به قول شما خاکستری روشن از ابتدا در شخصیت محمد لحاظ نشده و فقط در یک سکانس خاص و بعد از ازدواج نمایان میشود؟!!
بنده از مطلق نگری دفاع نکردم، اینکه ما چه دوست دارم با اینکه اصول فیلمنامه نویسی و شخصیت پردازی چه باید باشد متفاوت است، متاسفانه دوستان موضوع رو از حیض فنی به مصادیق رفتاری و اخلاقی کشاندند که در این گروه جای بحث آن نیس و احتمالا از حوصله گروه خارج است، تضاد شخصیتی با شخصیت پردازی به فرموده شما خاکستری متفاوت است، اگر این دو را به لحاظ فیلمنامه نویسی از هم تفکیک کنیم مشکل حل میشود

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۹]
اتفاقا من دنبال هاله نور نیستم من عرض میکنم از نظر اخلاقی محمد کار پسندیده ای کرد بدون سرو صدا ودرگیری وبابیانی منطقی این عکسهای همسر من هست ودوست ندارم در گوشی شما باشه

Kamran Falahati, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۹]
البته تضاد در شخصیت هم داریم ولی برای وقتی که میخواهیم شخصیت یک آدم متزلزل را نشان دهیم

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۰۹]
[In reply to محمدعلی علائی]
که سریع هم پشیمون شد

Abbas, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۱۱]
دوستان یا عرض پوزش شارژ گوشی من تمام شد شب خوش خدا نگهدار

Nezameddin Arabzadeh Jamali, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۱۲]
ممنون از بحث خوبی که در عین اختلاف نظر، در کمال حوصله و مستدل اداره شد.
همیشه ایام به کام

محمدعلی علائی, [۱۱.۰۸.۱۵ ۰۳:۱۳]
شب خوش

پیوندمرزوقی,

[In reply to Kamran Falahati]

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. رزیتا می گوید

    چقدر بحث جالبی بود. خیلی لذت بردم. جالبه که هنرلند با ابتکار مباحث تلگرامش رو توی سایت به نمایش می گذاره. موفق باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

27 + = 35