ایوبی رفت ،حیدریان آمد؛ نه استعفا نه برکناری !

ایوبی استعفا کرد یا برکنار شد؟! این سؤالی است که پس از گذشت سه روز از انتصاب محمد مهدی حیدریان به جای حجت الله ایوبی هنوز برای دست اندرکاران سینما بی پاسخ مانده است.

درست هنگامی که حجت الله ایوبی عدم حضورش در یک مراسم سینمائی در روز دوشنبه ۱۶اسفندماه را بی ارتباط با تغییرات در معاونت سینمائی اعلام  و استعفای خود را نیز تکذیب کرده بود، وزیر فرهنک و ارشاد اسلامی تمام قرارهایش را با محمدمهدی حیدریان برای تصدی ریاست سازمان سینمائی و سمعی بصری ارشاد که همان معاونت سینمائی نیز هست ، تکمیل کرده بود. این کشمکشها در خبرگزاریهای مختلف پس از تایید و تکذیبهای مکرر سرانجام به انتشار حکم  کوتاه صالحی امیری به محمدمهدی حیدریان انجامید و رفتن ایوبی از سازمان سینمائی به طور رسمی اعلام شد.

دکتر ایوبی از فارغ التحصیلان دانشگاه امام صادق(ع) و رایزن سابق ایران در فرانسه بود که در دولت روحانی همراه با علی جنتی به وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی آمده بود. اندیشه ها و عقاید او درباره سینمای تجربی به رونق این بخش انجامیده بود ، هرچند برکناری ناگهانی رئیس با سابقه سینمای جوان و انتصاب یک جوان با سابقه ای اندک در این حوزه ، درماههای اخیر حاشیه های فراوانی برای او ایجاد کرد .

درجشنواره فیلم فجر ۱۳۹۵ او بیش از دبیر جشنواره از هیئت انتخاب و هیئت داوران جشنواره حمایت کرد و تمام قد دربرابر مخالفان بارزی که با پشتیبانی رسانه ای همچون شبکه ۳ سیما به ترکیب و آرای هیئتهای انتخاب و داوری جشنواره اعتراض می کردند ایستاد، اما  با تمام اقتدار و شهامتی که در این گونه تصمیم گیریها ازخودنشان می داد، نتوانست دربرابر سیل هجمه هایی که از سوی گروههای فشار برای جلوگیری از اکران فیلم “رستاخیز” وارد شده بود مقاومت کند و فیلمی را که خود اجازه اکران داده بود پس از چند روز از پرده ها پائین کشید. این تصمیم او و علی جنتی شاید بزرگترین عفب نشینی تیم فرهنگی دولت یازدهم در زمینه سیاستهای سینمائی در سالهای اخیر به شمار رفته است که هیچگاه از یادنخواهد رفت.

وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی که در ماههای آخر دولت روحانی با استعفای ناگهانی و پر حاشیه و حرف وحدیث علی جنتی ، با رأی اعتماد مجلس به بهارستان رفته است تصمیم خود برای تغییر در کادرسینمائی وزارتخانه اش را به سرعت عملی کرده است. اینکه چه اتفاقی رخ داده است که صالحی امیری تصمیم به این جابجائی بزرگ در آخرین روزهای کاری سال ۱۳۹۵ و آخرین ماههای فعالیت دولت یازدهم گرفته است ،کاملا مشخص نیست؛ اما از همان اختتامیه جشنواره فیلم فجر که وزیر محترم ارشاد ترجیح داد به جای حضور کامل درآن به سفری کاری در ساری برود،می شد حدس زد که مسأله ای جدی در زمینه مدیریتی میان ایوبی و صالحی امیری درجریان است.

انتخاب کادر مدیریتی حق هر مدیر کلانی است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از این حق به نحو احسن استفاده کرده است. در عین حال به نظر می رسد این حق نیز برای افکارعمومی محفوظ است که از دلایل اینگونه تغییرات آگاه شوند، هر چند پیش از این هم به خوبی مشخص نشد چرا علی جنتی استعفا داد ؟

شاید عدم شفافیت در اینگونه موارد امری عادی تلقی شود به خصوص آنکه دغدغه های اقتصادی هم اکنون اولویت اصلی جامعه راتشکیل داده است اما هنوز هستند بسیاری که به فرهنگ و هنر کشور علاقمندند و با وسواس و دقت به رویدادهای فرهگی می نگرند به خصوص تصمیماتی دراین سطح استراتژیک .  به هرحال هرچه هست امیدواریم این تغییرات به نفع هنر و سینمای کشور تمام شود. باید به ایوبی خسته نباشید گفت و برای حیدریان آرزوی موفقیت کرد.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. ناشناس می گوید

    حیف شد.هر مدیری خوب کار میکنه برکنار میشه متاسفانه

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

+ 18 = 21